Woning

Berkel-Enschot

Koningsoord is een nieuwbouw project mét karakter, geïnspireerd door een rijke historie, op een plek met een ziel naast een prachtig oud klooster. Hier vind je ruimte en groen, slechts 6 km van hartje Tilburg. In dit nieuwe sfeervolle dorpshart van Berkel-Enschot vind je bijna alle typen nieuwbouw koopwoningen. Van appartementen tot rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen, pal naast winkels en voorzieningen.

Voor Heijmans Woningbouw bv heeft Jacbo Nederland bv, in juli 2018, de ruim 800 palen in de diameters  Ø400 en Ø500 voor de diverse blokken geïnstalleerd.  Met een gemiddelde lengte en een doorlooptijd van ca. 16,5 dagen is er een productie behaald van 50 st. per dag inclusief het verkassen tussen de blokken en het wisselen van de boor.

Totaal is er voor dit project 1550 m3 beton gebruikt en is er een hoeveelheid van ca. 18.500 kg staal toegepast.

Reusel

Van Bouwbedrijf Gebr. Van Gisbergen uit Reusel kreeg Jacbo de afgelopen jaren verschillende  projecten in opdracht voor paalfundaties onder diverse woningblokken, b.v. in Bergeijk, Diessen, Wintelre en Berkel Enschot. In Berkel Enschot werden in meerdere fases palen voor ca. 68 woningen aangebracht. Dit project wordt door Van Gisbergen als volgt omschreven:

Hoge Hoek een grootse wijk met een intiem karakter.
Kenmerkend voor Hoge Hoek is de karakteristieke dorpse bebouwing met veel verschillende woningtypes. Het straatbeeld is hierdoor erg gevarieerd. Er wordt gewerkt met elementen, kleuren en materialen die typerend zijn voor de architectuur in deze streek. Klassieke stijlelementen zijn het uitgangspunt voor het ontwerp van de woningen.

Naast de typisch dorpse bebouwing krijgt de wijk ook een groen karakter. Voorbeelden hiervan zijn de groene dorpspleintjes, het groene plein voor het appartementenklooster en de groene brink.

Hoge Hoek is één van de deelgebieden die samen de Overhoeken vormen. In de Overhoeken komen onder andere een nieuwe basisschool en een volledig nieuw winkelcentrum.

Sprang-Capelle

Niet alleen grote projecten worden er door Jacbo gerealiseerd. Ook voor palen onder een woning kunt u bij Jacbo terecht. Door een goede werkvoorbereiding en door alle facetten goed op elkaar af te stemmen, kunnen wij op één werkdag zelfs de palen onder meerdere woningen uitvoeren. Zo ook bijvoorbeeld voor de woning in Sprang-Capelle.

's-Hertogenbosch

Verscholen in het groen, grenzend aan natuurgebied De Heinis en toch zo dicht bij het bruisende centrum van Den Bosch. Nieuwbouwproject Carolus is een echt rustpunt in de stad.

Bij het ontwerpen van Carolus is gezorgd voor een perfecte balans tussen bebouwing en begroeiing. De statige, oude bomen blijven zoveel als mogelijk staan, aangevuld met nieuwe beuken- en eikenbomen. De waterpartijen van natuurgebied De Heinis worden als het ware het gebied in getrokken en lopen speels door Carolus. Alsof het altijd zo geweest is.

Voor onze opdrachtgever Hoedemakers zijn er in maart 2019 277 st. palen geïnstalleerd voor de realisatie van 63 woningen in de 2de fase van het nieuwbouwplan Carolus. De 2 diameters (Ø300 & Ø350) in combinatie met de diverse op te nemen belastingen heeft geleidt tot het toepassen van een tweetal verschillende betonsterkteklasse.

Het plan bevatte 4 clusters met elk een divers aantal woningen welke in ca. 6 dagen gerealiseerd zijn.

Nuenen

FEESTELIJKE EERSTE BOORPAAL OP WOENSDAG 11 JULI 2018

Onder grote belangstelling van veel kopers, leden van de dorpsraad, bouwteam en andere genodigden werd door ex wethouder Martien Jansen onder het toeziend oog van de huidige wethouder Carolien van Brakel en gedeputeerde van de provincie Noord Brabant de “eerste”boorpaal gemaakt. Eigenlijk was het niet de eerste maar een feestpaal, Jacbo was al 2 dagen volop bezig. Dat mocht de pret niet drukken! Sankomij installatietechniek had gezorgd voor de demonstratiewagen van Nathan waarin in het echt de warmtepompinstallatie te zien was. Interessant voor de kopers van deze gasloze woningen. Ook kon iedereen bij zijn eigen huis gaan kijken hoe de bouwput in de meeste gevallen al uitgegraven was.

568 stuks palen Ø 400mm, totaal 5,5 km zijn er uiteindelijk geboord, in opdracht van Van Santvoort Bouw BV uit Veldhoven.

Adres

Postadres: 
Postbus 289, 4900 AG OOSTERHOUT

Bezoekadres: 
Rederijweg 23, 4906 CX OOSTERHOUT

Contact

telefoon:  +31 162 42 22 56
fax:            +31 162 43 21 62

e-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons