De Mortelen

In opdracht van ProRail bouwt BAM Infra uit Gouda de natuurbrug “De Mortelen” over het spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, in de omgeving van Best. Hierdoor worden de natuurgebieden aan de oost- en westzijde van het spoor met elkaar verbonden. Ecoduct De Mortelen is een infrastructureel kunstwerk dat ruim gedimensioneerd is en waarvan enerzijds ruimte is voor een onderdoorgang van treinen en anderzijds mogelijkheden zijn voor een overbrugging voor fauna.

Voor de aan te brengen taluds aan weerszijden van het spoor worden de gewapende grondconstructies gefundeerd op paalmatrassen, totaal bestaande uit 226 stuks Jacbo-S palen met een diameter van 800 mm. De palen worden in een schoorstand van 20:1 geplaatst en gewapend met korven van gemiddeld 8 m1 lengte.

Om de werkplekken aan weerszijden van het spoor te kunnen bereiken met zwaar materieel zijn er bouwwegen en platenbanen aangelegd. In goed overleg met Jacbo heeft BAM Infra deze toegangswegen gecreëerd door o.a. bomen te kappen en grondkerende constructies langs deze bouwwegen aan te leggen. Door deze goede voorbereiding kon Jacbo op 21 maart probleemloos zijn materieel aanvoeren en meteen beginnen met het installeren van de palen.

 

Adres

Postadres: 
Postbus 289, 4900 AG OOSTERHOUT

Bezoekadres: 
Rederijweg 23, 4906 CX OOSTERHOUT

Contact

telefoon:  +31 162 42 22 56
fax:            +31 162 43 21 62

e-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons