Machine 37

It’s a ….. Woltman 55 DR

Met gepaste trots presenteren wij hierbij de nieuwste aanwinst van de Jacbo-familie: de Woltman 55DR, ook wel liefkozend Machine 37 genoemd.
Machine 37 is voorzien van de modernste technieken en registratieapparatuur zoals het plaatsbepalingssysteem van Leica en de boorregistraties van Jean-Lutz, waardoor het uitzetten door middel van piketten tot het verleden gaat behoren. Machine 37 is uitgerust met een boormoter met een boorcapaciteit van 20 ton/meter en kan palen installeren van 25,25 m1. Door het hydraulisch kniksysteem op de makelaar kan de transportlengte worden teruggebracht tot ca. 20 m1.

De Mortelen

In opdracht van ProRail bouwt BAM Infra uit Gouda de natuurbrug “De Mortelen” over het spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, in de omgeving van Best. Hierdoor worden de natuurgebieden aan de oost- en westzijde van het spoor met elkaar verbonden. Ecoduct De Mortelen is een infrastructureel kunstwerk dat ruim gedimensioneerd is en waarvan enerzijds ruimte is voor een onderdoorgang van treinen en anderzijds mogelijkheden zijn voor een overbrugging voor fauna.

Voor de aan te brengen taluds aan weerszijden van het spoor worden de gewapende grondconstructies gefundeerd op paalmatrassen, totaal bestaande uit 226 stuks Jacbo-S palen met een diameter van 800 mm. De palen worden in een schoorstand van 20:1 geplaatst en gewapend met korven van gemiddeld 8 m1 lengte.

Om de werkplekken aan weerszijden van het spoor te kunnen bereiken met zwaar materieel zijn er bouwwegen en platenbanen aangelegd. In goed overleg met Jacbo heeft BAM Infra deze toegangswegen gecreëerd door o.a. bomen te kappen en grondkerende constructies langs deze bouwwegen aan te leggen. Door deze goede voorbereiding kon Jacbo op 21 maart probleemloos zijn materieel aanvoeren en meteen beginnen met het installeren van de palen.

Jacbo is in 1933 als familiebedrijf opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde producent van niet-geheide funderingspalen. Het bedrijf is daarmee binnen Europa een begrip op funderingsgebied. De onderneming werkt in Nederland, Duitsland en België onder de naam Jacbo Nederland BV.

Jacbo produceert haar palen volgens een aantal verschillende schroeftechnieken, waarvan de betonmortelschroeftechniek het meest bekend is. Het bedrijf biedt de volgende systemen en/ of paaltypen: Jac-O; Jac-B; Jac-S en Jac-P. De methoden van Jacbo Nederland zijn uitermate geschikt om trillingsvrij, geluidsarm en schadevrij te kunnen funderen, eisen die steeds vaker bij de uitvoering van bouwprojecten worden gesteld. Schadevrij werken leidt ook tot lagere aansprakelijkheidspremies van verzekeringsmaatschappijen; snel werken betekent een korte bouwtijd. Kortom, Jacbo biedt een ideale manier van funderen.

Locatie

  • Rederijweg 23
    4906 CX OOSTERHOUT

Contact

  • (0162) 42 22 56
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kantoortijden

Ma-Vr 9:00 - 17:00 uur
Za-Zo gesloten

Volg ons